بنام خدا
سلام برمهدی فاطمه عج وبرشیفتگان وچشم انتظاران مهدی فاطمه عج درشب مبارک قدر
سلام بر مولای متقیان حضرت امیرالمومنین علی بن ابیطالب علیه السلام وبرفرزندان آن امام همام
امیدوارم دراین شب عظیم که محل فرودفرشتگان آسمانی برزمین وشب نازل شدن قرآن می باشد
ماراازدعای خویش بهره مند سازید.
بسم الله الرحمن الرحیم
شب قدر، قلب ماه رمضان است
(مراقبات ماه رمضان – ص354- ح 247)
امام صادق (ع): مَن سَرَّهُ أن یَکونَ مِن أصحابِ القائِمِ فَلیَنتَظِر وَلیَعمَل بِالوَرَعِ
هر که خوش دارد از یاران امام مهدى (عج) باشد، باید منتظر باشد و پارسایى پیشه کند
(اهل بیت در قرآن و حدیث – ج2 –ص780- ح 1223)
امام زمان (عج) صاحب شب قدر
چنانکه از آیات سورة قدر بر میآید، در هر سال شبی است که ارزش و قدر و فضیلت آن از هزار ماه برتر است. در این شب فرشتگان به همراه بزرگ خویش ـ روح ـ فرود میآیند و هر امر، فرمان و تقدیری را که از سوی خدا معین شده است، به نزد ولی مطلق زمان میآورند و به او تسلیم میکنند. این واقعیت همواره بوده است و خواهد بود. این شب در روزگار پیامبر اکرم (ص) بوده است و پس از ایشان نیز این شب صاحبانی دارد(1).
قرآن یک بار در شب قدر بر قلب پیامبر (ص) نازل شد و بار دیگر در طول بیست و سه سال بر زبان او جاری شد. پس از گذشت سالها از آن ایام در دوران ما نیز هر سال در شب قدر تفسیر آیات مربوط به یک سال بر حضرت صاحبالامر (عج) نازل میشود. یعنی در آن شب تفصیل مجملات قرآن و تأویل متشابهات آن و قیود اطلاقات و تمییز محکم از متشابه آن بر امام وقت نازل میگردد.
بنابراین میفرمایند:
اگر شب قدر را بردارند، قرآن را نیز برمیدارند.
پس اگر شب قدر نباشد، احکامی از قرآن که دربارة قضایای جدید است نازل نخواهد شد. این عدل نزول بیتردید معلولِ نبودن شخصی است که احکام بر او فرود آید. اگر چنین شخصی وجود نداشته باشد قرآنی نیز نخواهد بود؛ زیرا قرآن و صاحبالامر همگام و همراهند و از هم جدا نمیشوند تا در حوض کوثر بر پیامبر اکرم (ص) وارد شوند.
امام جواد (ع) در تعلیمی گرانقدر و معرفتآمیز میفرمایند:
ای پیروان تشیّع با مخالفان امامت به سورة «انّا انزلناه» استدلال کنید تا پیروز شوید. به خدا سوگند این سوره پس از درگذشت پیامبر (ص)، حجت خدای متعال بر خلق است. این سوره نقطة اوج دین شماست. این سوره نشانة ابعاد علم ماست.
شیعیان! همچنین به سورة «حم دخان»که در آن آیة «انّا انزلناه فی لیلة مبارکة» آمده، استدلال کنید! این سوره (و این مقام) پس از رسولالله (ص) مخصوص ولی امر (حجت خدا) در هر زمان است(2).
بنابراین روایات، تا جهان هست شب قدر هست و تا شب قدر هم هست حجت خدا هست که صاحب شب قدر و حامل علم قرآن است.
در شبهای قدر چقدر آن خیمه دیدنی است و آن مظهر جمال و جمیل زیارت کردنی، و آن محدوده و فضا که پیوسته جای آمد و شد فرشتگان است تماشایی.
به درستی که مردم در آن شب به نماز و دعا و سؤال اشتغال دارند ولی صاحب الامر (عج) در کار دیگری است. فرشتگان بر او نازل میشوند و امور سال را بر او عرضه میدارند، از غروب خورشید تا طلوع آن. پیوسته برای او در آن شب تا طلوع فجر سلام است. چه شود که مطلع الفجر سورة قدر که فرج آن بزرگوار است فرا رسد و چنین نویدی گوش دل را صفا بخشد.
پینوشت ها :
1- کلینی، اصول کافی، کتاب الحجة.
2- کلینی، همان.
دشمن ترین آفریده ها نزد خداوند دو نفرند: مردی که خدا او را به حال خود گذاشته، و از راه راست دور افتاده است، دل او شیفته بدعت است و مردم را گمراه کرده، به فتنه انگیزی می کشاند و راه رستگاری گذشتگان را گم کرده و طرفداران خود و آیندگان را گمراه ساخته است. بار گناه دیگران را بر دوش می کشد و گرفتار زشتی های خود نیز می باشد.
و مردی که مجهولاتی به هم بافته، و در میان انسان های نادان امّت، جایگاهی پیدا کرده، در تاریکی های فتنه فرو رفته، و از مشاهده صلح و صفا کور است. آدم نما ها او را عالم نامیدند که نیست، چیزی را بسیار جمع آوری می کند که اندک آن به از بسیار است، تا آن که از آب گندیده سیراب شوند، و دانش و اطلّاعات بیهوده فراهم آورد. (خطبه 17 نهج البلاغه)
اللهم عجل لولیک الفرج
تاریخ : شنبه 90/5/29 | 3:49 صبح | نویسنده : دانشجوی دانشگاه المهدی (عج) | نظر